Νέα

Αδελφός Ευάγγελος Φόνσος

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 ο Κύριος κάλεσε κοντά Του τον Αδελφό Ευάγγελο Φόνσο.

Ο Αδ. Ευάγγελος γεννήθηκε στο χωριό Κρόκος, στο νησί της Τήνου, στις 29 Φεβρουαρίου 1936. Στα 1950, σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, φοιτά στο Μικρό Δοκίμιο στην πόλη Varennes της Γαλλίας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1956, δίνει τους πρώτους μοναχικούς όρκους και πέντε χρόνια αργότερα, στα 1961, τους παντοτινούς όρκους αφιέρωσης στο Θεό. Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα το 1960, υπηρέτησε για ένα διάστημα στη Λεόντειο Πατησίων, στη συνέχεια στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και τελικά στη Λεόντειο Πατησίων ως εκπαιδευτικός και ως Υπεύθυνος του Τεχνικού Προσωπικού. Πέρα από την αφοσίωσή του  στα παιδιά και στους νέους, όπως αυτή αποκαλυπτόταν μέσα από την συνεχή παρουσία κοντά τους στο Σχολείο  αλλά και στο σπίτι φιλοξενίας στην Κολυμπήθρα της Τήνου, έδειχνε την κοινωνική του ευαισθησία και αλληλεγγύη περνώντας πολλά καλοκαίρια στους Μαριανούς Αδελφούς στη Varennes, αλλά και προσφέροντας συστηματικά αίμα ως εθελοντής αιμοδότης. Για την τελευταία αυτή δράση το Υπουργείο Υγείας και ο Ερυθρός Σταυρός τού απένειμαν τιμητικό μετάλλιο. Την τελευταία πενταετία, τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε οξύνθηκαν και παρέμενε κατάκοιτος στο σπίτι των Μαριανών Αδελφών, στην Αγία Κυριακή Παλαιού Φαλήρου. Εκεί έσβησε ανάμεσα στους αγαπημένους του Αδελφούς.

Ο Αδ. Ευάγγελος υπήρξε για όλους τους Αδελφούς αλλά και για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας σπάνιο πρότυπο Μαριανού Αδελφού, καθώς δεν κάλυπτε μόνο τις τεχνικές ανάγκες του Σχολείου με προθυμία και με χαμόγελο, αλλά ήξερε να συμμερίζεται τις αγωνίες των συνανθρώπων του και να τους παρηγορεί με τη ζεστή του κουβέντα, ακόμα και με το έξυπνο πείραγμα. Ένα τέτοιο υπόδειγμα χριστιανικής αφοσίωσης και μαριανής διακονίας αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο μπορεί να καλύψει μόνο η ζωηρή ανάμνηση του ήθους και της καλοσύνης του, της διαθεσιμότητας και της ανθρωπιάς του

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]