Νέα

Πνευματικές ασκήσεις Μαριανών Αδελφών και Λαϊκών στην Κολυμπήθρα Τήνου

Μια μοναδική πνευματική εμπειρία βίωσαν οι Μαριανοί Αδελφοί και Λαϊκοί που έλαβαν μέρος στις πνευματικές ασκήσεις που διοργάνωσε η Μαριανή Επαρχία L’Hermitage. Οι πνευματικές ασκήσεις είχαν το εξής θέμα: «Αφουγκράσου: Σιωπή – ομορφιά – ισορροπία» και πραγματοποιήθηκαν από κοινού στη Γαλλία, στην Καταλονία και στην Ελλάδα. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, οι συμμετέχοντες δεν συγκεντρώθηκαν σε έναν κοινό τόπο, όπως συνηθιζόταν κατά τα  προηγούμενα χρόνια, αλλά σε ένα ξεχωριστό μέρος ανά χώρα: οι Μαριανοί της Γαλλίας στο Hermitage, κοντά στην πόλη Λυόν (το οποίο ιδρύθηκε από τον Άγιο Μαρκελλίνο Champagnat), οι Καταλανοί στο ιστορικό μοναστήρι Les Avellanes και οι Μαριανοί της Ελλάδας στην Κολυμπήθρα της Τήνου. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, υπήρχαν στιγμές εμψύχωσης και προσωπικής περισυλλογής, στιγμές σιωπής και προσευχής, στιγμές συζήτησης και εμβάθυνσης, καθώς και στιγμές κοινοτικής ζωής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείτο κάθε βράδυ μεταξύ των Μαριανών της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Καταλονίας, με σκοπό την κοινή προσευχή και το πνευματικό μοίρασμα σχετικά με τις εμπειρίες που βιώνονταν κατά τη διάρκεια των πνευματικών ασκήσεων.

Επιπλέον, οι Μαριανοί της Ελλάδας είχαν τη χαρά και την τιμή να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου και Τήνου, Σεβασμιώτατο Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος την Πέμπτη 22 Ιουλίου επισκέφθηκε τον χώρο της Κολυμπήθρας μαζί με τον εφημέριο της Κώμης, π. Αλέξανδρο Πέρρο,  και τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στο κοινό γεύμα των παρευρισκομένων, όπου δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, το Σάββατο 24 Ιουλίου, οι Μαριανοί μετέβησαν στην Παναγία στο Βρυσί, όπου πραγματοποίησαν προσκύνημα, αφιέρωσαν χρόνο στην προσωπική περισυλλογή και έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία.

Αναμφίβολα, ο χρόνος των πνευματικών ασκήσεων ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία, που έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες σημαντικά εφόδια, για να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο και τη μαριανή αποστολή τους στα Λεόντεια Σχολεία κοντά στα παιδιά και στους νέους.