Νέα

ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ

Τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Αττικής, δηλαδή η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, το Δημοτικό Δελασάλ Αλίμου, η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών και η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης συνδιοργάνωσαν μια συνάντηση για όλους τους καθολικούς μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 για τους μαθητές του Δημοτικού και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, στους χώρους της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, στο Παλαιό Ηράκλειο. Τις δύο αυτές ημέρες συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα (μαθητές/-τριες, οι Sœurs και οι Frères, εκπαιδευτικοί, κατηχητές και Ιερείς της Τοπικής μας Εκκλησίας).

Η συνάντηση είχε ως τίτλο: «Ας γνωρίσουμε ΤΩΡΑ μια διαφορετική οικογένεια» και περιεχόμενό της ήταν η γνωριμία των παιδιών και των εφήβων με την Κοινοτική Ζωή των Αδελφών. Για τον σκοπό αυτό χωρίσαμε τα παιδιά σε μικρές ομάδες και πραγματοποιήσαμε επίσκεψη-ξενάγηση στο κτήριο της Μονής και συζήτηση με τις Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ.

Οι Αδελφές άνοιξαν το σπίτι τους στα παιδιά μας. Τα υποδέχθηκαν με χαρά, κάθισαν δίπλα τους, συζήτησαν μαζί τους, τους μίλησαν για την πορεία της ζωής και της κλήσης τους, απάντησαν στις απορίες τους, δημιούργησαν κατασκευές και έπαιξαν με τους μικρότερους, έδωσαν έναυσμα για πνευματική αναζήτηση στους μεγαλύτερους. Μοιράστηκαν με τα παιδιά τη ζωή, την προσευχή και τη χαρά της κοινοτικής τους ζωής. Δίπλα τους οι Μαριανοί Αδελφοί, οι οποίοι μίλησαν και εκείνοι για την κλήση, την πνευματικότητα και την αποστολή τους.

Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες, οι μαθητές/-τριές μας συναντήθηκαν με παιδιά της ηλικίας τους από τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Αττικής, εργάστηκαν ομαδικά και γνώρισαν όχι μόνο τον χώρο όπου ζουν οι Αδελφές, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την καθημερινότητα, την πνευματικότητα, την αποστολή, την κοινοτική τους ζωή και τις χριστιανικές αξίες που θεμελιώνουν τη ζωή και την αποστολή τους.

Η δράση ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατου Σεβαστιανού Ροσσολάτου και με συλλειτουργούντες τους ιερείς Γεώργιο Αλτουβά, Αθανάσιο Αρμάο, Ανδρέα Βουτσίνο, Θεόδωρο Κοντίδη, Βησσαρίωνα Κουότση και Ιωάννη Πάτση, κατά την οποία οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν ενεργά με την ανάγνωση δεήσεων, με ψαλμούς, άσματα και με συμβολικές κινήσεις. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο π. Javier Perez συμμετείχε μαζί με τα παιδιά στις οργανωμένες δραστηριότητες στο Μοναστήρι των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ.

Και οι δύο αυτές ημέρες ήταν γεμάτες από την παρουσία, τη φροντίδα και το χαμόγελο των Αδελφών, τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό των παιδιών, την ανοιχτή καρδιά και τη χαρά όλων μας για τη συνάντηση, που αποτέλεσε πραγματική γιορτή.

Ο Πρόεδρος

της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα

αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος

 

Οι Γενικοί Διευθυντές

των Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής