Νέα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΜΑΡΙΑΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

To καλοκαίρι 2018 ήταν μια ακόμη ευκαιρία, για όλα τα μέλη των Μαριανών Εκπαιδευτικών Έργων στην Ελλάδα, να ζήσουμε έμπρακτα τη διαθεσιμότητα, την υποδοχή, τη διακονία προς τα παιδιά και τους νέους, αλλά και  για να απολαύσουμε τον λαμπερό ήλιο και την πεντακάθαρη θάλασσα.

Στις κατασκηνώσεις που στεγάσθηκαν στις εγκαταστάσεις των Μαριανών Αδελφών στην Κολυμπήθρα, ζήσαμε μαζί με τα παιδιά και τους νέους διάφορες δραστηριότητες με το γενικό σύνθημα «Το Νησί της Φαντασίας».

Για πρώτη φορά οργανώσαμε δύο περιόδους φιλοξενίας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 80 αγόρια και κορίτσια από τα σχολεία μας στην Αθήνα, από διάφορες ενορίες και από τα νησιά της Τήνου και της Σύρου.

Οι δραστηριότητες αυτές, που οργανώνονται από τους Μαριανούς Αδελφούς, εντάσσονται σε μια μακρά ποιμαντική παράδοση. Πρόκειται για συναντήσεις που προσφέρονται σε αγόρια και κορίτσια από 10 έως 15 ετών, τα περισσότερα από καθολικές οικογένειες.

Την τελευταία  εβδομάδα του Ιουλίου είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση για μαθητές του Λυκείου και φοιτητές, στην οποία έλαβαν μέρος 18 αγόρια και κορίτσια. Οι ημέρες περιλάμβαναν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, εκδρομές, χρόνο προσευχής, μπάνιο στην θάλασσα, βραδιές ψυχαγωγίας κ.λπ.

Η ομάδα “Μαριανοί Νέοι σε δράση” ανέλαβε την ευθύνη της εμψύχωσης αυτών των δραστηριοτήτων με την πολύτιμη βοήθεια Μαριανών Αδελφών..

Τέλος, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οργανώσαμε κατασκήνωση με τα παιδιά του Κοινωνικού Κέντρου «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» στο Συρί (Λαύριο), με την προοπτική να συγκεντρώσουμε πάλι τα παιδιά πριν από την αρχή του σχολικού έτους και να ξεκινήσουμε το καθημερινό κοινωνικό έργο μαζί τους.

Τέλος, φιλοξενήσαμε μια ομάδα 18 ατόμων από το Μαριανό Σχολείο “Maristes Rubí” της Καταλονίας, αποτελούμενη από καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι ήρθαν για να προσφέρουν εθελοντική εργασία απευθείας στους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη χώρα μας. Φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δική τους μαρτυρία και δράση αλληλεγγύης.

Rafa Escolà