Νέα

Με το βλέμμα στραμμένο στην 21η Γενική Σύναξη των Μαριανών Αδελφών

Με το βλέμμα στραμμένο στην 21η Γενική Σύναξη των Μαριανών Αδελφών

Ένα ταξίδι αναζήτησης, μια εμπειρία που κατακλύζει την ψυχή και το νου είναι μερικές σκέψεις που αποτυπώνουν τα βιώματα από τη συμμετοχή στην 21η Γενική Σύναξη των Μαριανών Αδελφών.

Η Μαριανή οικογένεια προετοιμάστηκε επί δύο χρόνια για το σημαντικό γεγονός της Γενικής Σύναξης η οποία πραγματοποιείται κάθε οκτώ χρόνια με σκοπό να ενισχύσει την πνευματικότητα της Μαριανής οικογένειας, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της Μαριανής αποστολής και να εκλέξει τον Γενικό Ηγούμενο και το Γενικό Συμβούλιο της Μαριανής Αδελφότητας.

Στην 21η Γενική Σύναξη συμμετέχουν 83 Μαριανοί Αδελφοί και 9 Μαριανοί λαϊκοί οι οποίοι εκπροσωπούν 3.700 Μαριανούς Αδελφούς και 43.000 λαϊκούς συνεργάτες, οι οποίοι σε 79 χώρες εργάζονται κοντά σε 660.000 νέους και παιδιά.

Η παγκοσμιότητα της αποστολής μας, έκδηλη σε κάθε αναφορά, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τις  πραγματικότητες που αποτελούν τον πλούτο της Μαριανής Αποστολής.  Παράλληλα το πνεύμα αδελφοσύνης και ο ζήλος για την επίτευξη του στόχου μας – να βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στο παιδί και το νέο, ιδιαίτερα τον πιο φτωχό – σηματοδοτούν την επιθυμία μας να ζήσουμε το Μαριανό χάρισμα με μια ανανεωμένη καρδιά σε ένα νέο κόσμο.

Ιδιαίτερα για εμάς, τους εννέα λαϊκούς, που συμμετείχαμε για δύο εβδομάδες στις εργασίες της Γενικής Σύναξης, ήταν μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε στιγμές προσευχής και κοινοτικής ζωής, να βιώσουμε τον πλούτο της Μαριανής πνευματικότητας και να εκφράσουμε τις ελπίδες και τα όνειρά μας για την κοινή πορεία που χαράσσουμε με τους Μαριανούς Αδελφούς ανά τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απερχόμενο Γενικό Ηγούμενο Fr. Sean Sammon και το Γενικό Συμβούλιο για την πρόσκληση στην 21η Γενική Σύναξη, για τον πλούτο της πνευματικότητας και τη νέα πνοή που χάρισαν στην Αδελφότητα. Ευχόμαστε στο νέο Γενικό Ηγούμενο Fr. Emili Turu, τον εμπνευστή του Παγκόσμιου Συνέδριου για τη Μαριανή Αποστολή,  και στο γενικό Βικάριο Fr. Joseph Mc Kee καλή επιτυχία στην αποστολή τους.

Αναμένοντας το μήνυμα προς όλη τη Μαριανή οικογένεια στη λήξη των   εργασιών, είναι φανερό ότι η 21η Γενική Σύναξη των Μαριανών Αδελφών αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για το μέλλον της Μαριανής Αδελφότητας.