Νέα

Η 3Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ HERMITAGE

Η 3Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ HERMITAGE

                        Από 6 έως 10 Απριλίου 2010 έγιναν στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Hermitage στη Γαλλία οι εργασίες της 3ης Σύναξης της Επαρχίας,στην οποία ανήκει η χώρα μας μαζί με την Καταλονία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία και την Αλγερία. Ανάμεσα στους 49 εκπροσώπους από τις έξι χώρες και τους 7 Λαϊκούς από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα βρίσκονταν ο Αδ. Ιγνάτιος Καπετάνιος, ο Αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος και ο κ. Ιωάννης Κώστας.

Στην έναρξη της Σύναξης ο νέος Γενικός Ηγούμενος των Μαριανών Αδελφών FrEmili Turu υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου και την ανάγκη της συνεχούς και ειλικρινούς επικοινωνίας στο πλαίσιο της Μαριανής Αποστολής. Στη συνέχεια και κατά τις επόμενες ημέρες, συζητήθηκαν ποικίλα θέματα όπως η μοναχική ζωή, οι σχέσεις Μαριανών Αδελφών και Λαϊκών και η Μαριανή Αποστολή στο σύγχρονο κόσμο. Τέλος, εξελέγησαν τα μέλη του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου που θα πλαισιώσει το νέο Έπαρχο FrMaurice Berquetκαι θα συνδράμει στο έργο του.

Στο κλίμα αδελφοσύνης, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας που επικράτησε συνέβαλαν τόσο η νεοσύστατη μεικτή Κοινότητα στο λαμπρό νέο κτήριο του Hermitage όσο και οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρονται στο Μήνυμα που έστειλε η Σύναξη:

·     Η συγκρότηση μιας Κοινότητας ανθρώπων αφιερωμένων, η οποία, εμπνεόμενη από το πρότυπο της Παναγίας, θα τείνει να ξαναβρεί τη φρεσκάδα των πρώτων «Μικρών Αδελφών της Μαρίας»

·     Η προώθηση της συνεργασίας Μαριανών Αδελφών και Λαϊκών μέσα από διαδικασίες κοινής επιμόρφωσης και προβληματισμού.

·        Η ενίσχυση της κοινής παρουσίας Μαριανών Αδελφών και Λαϊκών ανάμεσα στα παιδιά και στους νέους και ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς.

 

Στο τέλος της Σύναξης, ήταν πολύ έντονη η αίσθηση της νέας προφητικής πραγματικότητας μεταξύ Αδελφών και Λαϊκών, που μας καλεί όλους να βαδίσουμε χωρίς καθυστέρηση «προς τη νέα γη», όπως την είχε περιγράψει τον περασμένο Οκτώβριο 2009 στη Ρώμη η 21η Γενική Σύναξη.

Tags