Νέα

H 5η Επαρχιακή Σύναξη της Επαρχίας L’Hermitage

H 5η Επαρχιακή Σύναξη της Επαρχίας L’Hermitage

H 5η Επαρχιακή Σύναξη της Επαρχίας L’Hermitage πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Αυγούστου 2016 στον ιδιαίτερα συμβολικό τόπο της NotreDamedel’Hermitage, που θεμελίωσε ο ίδιος ο Μαρκελλίνος Champagnat. Συμμετείχαν 50 Αδελφοί και 8 Λαϊκοί της Επαρχίας μας, καθώς και 5 ακόμα πρόσωπα που προσέφεραν υπηρεσίες μετάφρασης και γραμματειακής υποστήριξης. Η ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύναξη απαρτιζόταν από τέσσερις Αδελφούς και δύο Λαϊκούς: από τους Αδελφούς Γεώργιο Βιδάλη, Ματθαίο Λεβαντίνο, GerardCuinet, RafaelEscolá, και από τους Λαϊκούς Δανάη Αναγνωστοπούλου και Θεόδωρο Ρουγγέρη.

Κατά τη Σύναξη, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Έπαρχος ο Αδελφός Père Ferré. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, αλλά και να οραματισθούν τις κατευθύνσεις που επιθυμούν για το μέλλον της μαριανής ζωής και αποστολής μέσα στην Επαρχία L’Hermitage, στην οποία ανήκουν και τα μαριανά έργα στην Ελλάδα. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής περισυλλογής, η οποία καλλιεργήθηκε από τη μελέτη των κατάλληλων κειμένων, αλλά και από τον αντίκτυπο ιδιαίτερα σημαντικών γεγονότων, όπως η επέτειος των 200 ετών από την υπόσχεση της Fourvière, καθώς και ο εορτασμός του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας από την Καθολική Εκκλησία ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στα μέλη της Σύναξης αναπτύχθηκε ένα κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και αδελφικό, ενώ η διακριτική και ουσιαστική παρουσία του Γενικού Ηγουμένου Αδελφού EmiliTurú, καθώς και του Γενικού Συμβούλου Αδελφού AntonioRamalho προσέφερε στους παρευρισκομένους την εγγύηση της ενότητας και αδελφικής κοινωνίας με όλο το Τάγμα των Μαριανών Αδελφών.

Με βάση τα παραπάνω, από τις εργασίες της Σύναξης προέκυψαν οι ακόλουθες κατευθύνσεις για την επόμενη τριετία:

–       Να εντείνουμε την κοινωνία Λαϊκών – Αδελφών στις διαστάσεις της πνευματικότητας, της κοινότητας και της αποστολής σε ό, τι αφορά στην εμψύχωση και τη διοίκηση.

–       Να δώσουμε προτεραιότητα στην επιμόρφωση και στη στήριξη των Λαϊκών και των Αδελφών.

–       Να ενισχύσουμε τη μετάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στα παιδιά και στους νέους.

–       Να συγκεκριμενοποιήσουμε τη Μαριανή παρουσία σε καταστάσεις κοινωνικού περιθωρίου.

–       Να συνεχίσουμε την εμβάθυνση στη Μαριανή πνευματικότητα αντλώντας ακόμη μεγαλύτερη έμπνευση από τις πηγές μας.

–       Να επικαιροποιήσουμε και να εφαρμόσουμε το Επαρχιακό Σχέδιο Επικοινωνίας.

Για την εφαρμογή αυτών των κατευθύνσεων, η Σύναξη εξέλεξε οκτώ Επαρχιακούς Συμβούλους, οι οποίοι θα μοιράζονται την αποστολή του Επάρχου Αδελφού PèreFerré. Πρόκειται για τους Αδελφούς: Xavier Giné, Ματθαίο Λεβαντίνο, Manel Martín, Michel Morel, Jaume Parés, Ramon Rúbies, Jean Ronzon, Gabriel Villa-Real.

Οι προαναφερθείσες κατευθύνσεις αποτελούν για όλους εμάς, τους Μαριανούς, ένα κάλεσμα του Κυρίου, της Εκκλησίας, του κόσμου και των νέων, που θα μας βοηθήσουν να βαδίσουμε, γεμάτοι τόλμη και ενθουσιασμό, προς το «νέο ξεκίνημα», το οποίο σηματοδοτεί ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων της Αδελφότητας το 2017. Είναι λοιπόν σημαντικό να αισθανθούμε όλοι, Μαριανοί Αδελφοί και Λαϊκοί, συνυπεύθυνοι και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό, που θα μας βοηθήσει να είμαστε πιστοί στην αποστολή μας κοντά στα παιδιά και τους νέους.

 

Tags