Νέα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 47 Frères ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 47 Frères ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Αναγνώστης 1 : (Από τη ζωή του Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat)

Αγαπητοί μου Αδελφοί, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Θεό για το κάλεσμα που μας έκανε και την αποστολή να φέρουμε το φως του Ευαγγελίου σε όλους τους λαούς. Αυτή η διακονία θα γίνει πηγή χαρίτων για την Αδελφότητά μας. Εάν ανταποκρινόμαστε στα σχέδια του Θεού για μας, θα μας χορηγήσει αυτομάτως ότι μας χρειάζεται για να διεκπεραιώσουμε αυτή τη δύσκολη αποστολή : δηλαδή το ζήλο, το πνεύμα της απονέκρωσης, τις αρετές, την αγιότητα, που είναι τα μοναδικά μέσα για να εργαστεί κανείς για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ναι, δε φοβάμαι να σας το βεβαιώσω και είναι για μένα ένα μεγάλο αίτιο χαράς και παρηγοριάς να το σκέπτομαι: θα έχουμε μια μέρα μάρτυρες μέσα στην Αδελφότητά μας, Αδελφούς που θα σφαγιασθούν απ’ αυτούς που ήρθαν να μορφώσουν, Αδελφούς που θα δώσουν τη ζωή τους για το Χριστό!

 

Μας κάλεσες Χριστέ

1)   Θέλομε, Χριστέ, νάμαστε μαζί

μεσ’τη ζωή την ταπεινή

κήρυκες της αγάπης σου παντού.

Μεταξύ αυτών που πονούν

δος μας, την χαρά.

Μεταξύ αυτών που πεινούν

δος μας τη τροφή.

 

2)  Θέλομε, Χριστέ, νάμαστε μαζί,

μεσ’τη ζωή την ταπεινή

φίλοι μ’όλους αυτούς που σ’αγαπούν

μεταξύ αυτών κι οι κακοί

εσένανε ζητούν.

Δεν τους έμαθε κάποιος ποτέ,

πώς να σ’αγαπούν.

 

3)   Θέλομε, Χριστέ, όλοι εμείς μαζί

μεσ’τη ζωή την ταπεινή

να γενούμε αδέλφια σου πιστά

που να ψάλλουν με μια καρδιά

δόξα και χαρά.

Όσοι βρήκαν τον Λυτρωτή

βρήκαν λευτεριά.

 

Αναγνώστης 2 : (Μακαριωνυμία των 47 Αδελφών)

Στις 28 Οκτωβρίου 2007, έλαβε χώρα στη Ρώμη, η μακαριωνυμία των 47 Αδελφών Μαριανών, θύματα του θρησκευτικού διωγμού που έγινε στην Ισπανία, την δεκαετία του 30. Η Εκκλησία εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη της σ’ αυτούς τους ανθρώπους που αναδείχθησαν ηρωικοί μάρτυρες και απόστολοι του Ευαγγελίου του Χριστού.

Αυτοί οι Αδελφοί είναι οι πρώτοι που οσιοποιεί η Εκκλησία. Την ημέρα της μακαριωνυμία τους, η αυτοθυσία τους θα φέρει στη μνήμη μας την προσφορά των 451 μαρτύρων που μαζί με τους 47 Frères, κάτω από ανάλογες περιστάσεις έδωσαν τη ζωή τους για το Ευαγγέλιο.

Μέσα σ’ αυτήν την ομάδα περιλαμβάνονται : δύο επίσκοποι, πολλοί ιερείς και ιεροσπουδαστές, λαϊκοί, νέοι, ζευγάρια, άνδρες και γυναίκες, καθώς και μοναχοί και μοναχές.

Πρόκειται για μια ημερομηνία σταθμός μέσα στην Αδελφότητα. Ενωμένη με την Εκκλησία ας ευχαριστήσουμε το Θεό για το δώρο των μαρτύρων, και ειδικά για κείνους που έζησαν τη Μαριανή ζωή.

Η απόφασή τους να ζήσουν πλήρως και ριζοσπαστικά το Ευαγγέλιο του Χριστού ώθησε αυτούς τους Αδελφούς να πάνε μέχρι το μαρτύριο, να γευτούν το σταυρό του Κυρίου. Φτάνοντας μέχρι τα άκρα της αγάπης, έγιναν όχι μόνο για μας, όχι μόνο για την Αδελφότητα, αλλά για όλη την Εκκλησία του Χριστού, φορείς ζωής.

 

Άσμα 43

Επ. : Θεέ σε προσκυνώ, Θεέ Σε επαινώ,

Σένα πάντα δοξάζω κι ευγνομονώ.

 

1) Με τους ψαλμούς που αποτείνουν ενωμένοι όλοι οι πιστοί

Με την αγάπη της Παρθένου ριζομένη μες τη ψυχή.

 

2) Με τους Αγίους Αποστόλους που το Λόγο Σου έσπειραν

Με κείνους όλους που για Σένα τη ζωή τους εχάρισαν.

 

Αναγνώστης 3 : X Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο

 

Αλήθεια, αλήθεια σας λέω : αν ο σπόρος του σιταριού που θα πέσει στο χώμα δεν πεθάνει, αυτός μένει μόνος του. Αλλά, αν πεθάνει, τότε φέρνει πολύ καρπό. Όποιος αγαπά τη ζωή του, θα τη χάσει. Κι όποιος σ’αυτό τον κόσμο μισεί τη ζωή του, θα τη διαφυλάξει για την αιώνια ζωή. Αν κάποιος υπηρετεί εμένα, εμένα να ακολουθεί, κι όπου είμαι εγώ εκεί θα είναι κι ο υπηρέτης μου. Αν κάποιος με υπηρετεί, ο Πατέρας θα τον τιμήσει.

(Λίγα λεπτά προσωπική σιωπηλή προσευχή)

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

Αναγνώστης 4 :  Ας δοξάσουμε το Θεό και ας ζητήσουμε στους Αδελφούς να παρέμβουν για μας έτσι ώστε οι καρδιές μας να είναι ανοικτές στη γενναιοδωρία που ο Θεός ζητά από μας σήμερα.

 

Εσένα τον Κύριο ανυμνούμε

1) Εσένα τον Κύριο ανυμνούμε,

των πάντων δημιουργό,

μόνο ζωοδότη.

Θεέ, Θεέ μας, ο μόνος θαυμαστός

Το χρόνο και τα σύμπαντα στα χέρια σου κρατάς.

Ω πλάστη απείρου μεγαλείου,

στο άσμα των πλασμάτων σου ενώνουμε τους ύμνους μας.

 

2) Εσένα τον Κύριο ανυμνούμε,

Εσύ που ευλογείς

Το θάρρος των μαρτύρων.

Θεέ, Θεέ μας, ο μόνος ισχυρός,

Με χέρι δυνατό ελευθερώνεις κι οδηγείς.

Σωτήρα απείρου ευσπλαχνίας

Στο Άσμα των μαρτύρων σου ενώνουμε τους ύμνους μας.

 

 

Εκτενή Δέηση

Αναγνώστης 7 : Κύριε, θέλουμε να σ’ ευχαριστήσουμε : έκανες τους 47 frères αληθινούς αδελφούς, πραγματικούς παιδαγωγούς, αληθινούς αποστόλους για να μοιράσουν δωρεά αγάπη και φροντίδα στους νέους της πατρίδας τους. Βοήθησέ μας, όπου βρισκόμαστε, να είμαστε αδελφοί, ενάρετοι χριστιανοί, παιδαγωγοί, απόστολοι, για να μοιράζουμε στ’ όνομά σου αγάπη και φροντίδα στ’ αδέλφια μας.

Άκουσέ μας Κύριε, Άκουσέ μας Κύριε

Αναγνώστης 8 : Κύριε, θέλουμε να σ’ ευχαριστήσουμε : έμαθες στους frères αυτούς να ξοδεύονται δωρεά, ν’ αγαπούν αληθινά, μέσα στη γύμνια και την αθλιότητα, κοντά στους πιο ταπεινούς και καταδιωκούμενους αδελφούς, κάθε μέρα, με υπομονή και καρτερία. Αυτό το παράδειγμα, ας μας βοηθήσει να ζήσουμε μ’ ένα πνεύμα και μια καρδιά χωρίς σύνορα.

Άκουσέ μας Κύριε …

Αναγνώστης 9 : Κύριε, σου προσφέρω τη ζωή μου. Είναι δική σου! Εσύ γνωρίζεις πόσο αδύναμος και πόσο άστατος είμαι. Πάρε τον πηλό μου για να τον διαμορφώσεις σύμφωνα με το Πνεύμα σου. Να είμαι, σαν την Παναγία, ένα βάζο που ξεχειλίζει από αγάπη, που χαρίζει ζωή και δίνει νόημα στη ζωή. Κάνε με, Κύριε, σταθερό και δυνατό, διότι εύκολα σπάω και παραμένω άδειος αν και γεμάτος από χίλιες ασχολίες. Πλημμύρισε την καρδιά μου με το ζωντανό νερό, εκείνο που πηγάζει απ’ τη δική σου καρδιά. Και τότε η έρημός μου θ’ ανθίσει.

Άκουσέ μας Κύριε …

Αναγνώστης 10 : Κύριε, θέλουμε να σ’ ευχαριστήσουμε. Εσύ, ο πρωτομάρτυρας κάλεσες στο σταυρό σου τους frères που σε λίγες μέρες ο Πάπας θα ανακηρύξει Μακάριους. Η μαρτυρία τους και η θυσία τους, ας είναι το λάδι για τη λάμπα της γενναιοδωρίας μας. Σε παρακαλούμε, Κύριε.

Άκουσέ μας Κύριε …

 

Πάτερ ημών …

 

Άσμα : Χαίρε Μαρία

Επ. :    Χαίρε Μαρία, της κτίσης όλης πλατυτέρα,

χαίρε αγία, του Λόγου του αιώνιου μητέρα.

1) Εσύ που είπες το μεγάλο «ναι»

και γέμισε ο κόσμος φως,

Παναγία ταπεινή στο δρόμο του Θεού,

χορήγησέ μας, ω φιλεύσπλαχνη μητέρα,

να γίνουν οι ικέτες μιμητές σου.

2. Εσύ που ανέβηκες με τον Ιησού

στης άρνησης το Γολγοθά.

Παναγία δυνατή στον πόνο του σταυρού,

αξίωσέ μας για τη λύτρωση του κόσμου

στο πάθος να μετάσχουμε του Υιού σου.