Νέα

Frère Michel Antoine (Μιχαήλ Αντώνιος Κυριάκου Σουλίδης)

Frère Michel Antoine (Μιχαήλ Αντώνιος Κυριάκου Σουλίδης)  (1895-1969)

Ο αείμνηστος μοναχός γεννήθηκε στη Βόρεια Ήπειρο κοντά στο Αργυρόκαστρο στις 27 Σεπτεμβρίου 1895. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Κωνσταντινούπολη και αμέσως μετά πήγε στην Ιταλία για να γνωρίσει από κοντά τη ζωή των Μαριανών αδελφών με σκοπό να καταταγεί στο Τάγμα τους.

Η ρασοφορία του έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1914 και ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα.

Από το 1915 έως το 1924 υπηρέτησε στο Λεόντειο της οδού Σίνα. Το 1924 πήγε στο Λεόντειο Πατησίων και έμεινε εκεί μέχρι το 1969 όπου διετέλεσε δύο φορές Γενικός Διευθυντής 1947-1954  και από το 1959 έως το 1962 .

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών με δύο Διπλώματα Φυσικών και Μαθηματικών, ενστάλαξε επί δεκαετίες στην ψυχή χιλιάδων μαθητών το ελληνοχριστιανικό πνεύμα και ευτύχησε να προσφέρει στην κοινωνία καλούς χριστιανούς και χρηστούς πολίτες ως και πολλούς διανοητές της πολιτικής και της επιστήμης. Υπήρξε επίσης βαθυστόχαστος συγγραφέας και ένθερμος νοσταλγός της σκλαβωμένης του πατρίδας. Έτυχε δε και πολλών τιμητικών διακρίσεων: μετάλλιο της Τιμής, Μετάλλιο της Αξίας, Μετάλλιο Ακαδημαϊκών Δαφνών… αλλά θεωρούσε πολύ πιο μεγάλη τιμητική διάκριση την αγάπη και το σεβασμό, που έτρεφαν στο πρόσωπό του όλοι οι Συνεργάτες και μαθητές του.