Νέα

Frère Jean (Ιωάννης Πρελορέντζος)

Frère Jean (Ιωάννης Πρελορέντζος)

Στις 25 Αυγούστου 2004, ο Θεός Πατέρας κάλεσε κοντά του τον αγαπητό σε όλους μας Frère Jean, κατά κόσμον Ιωάννη Πρελορέντζο.

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1935. Το 1954 ασπάστηκε τη μοναχική ζωή στο τάγμα των Μαριανών Αδελφών και από το 1958 άσκησε με ευσυνειδησία την αποστολή του τόσο στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων 1958-1964 όσο και στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης 1968-1972 και 1974 -2004, εκτός από μια διακοπή  αναγκαία για την ολοκλήρωση των Θεολογικών σπουδών στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2004 θα γιόρταζε τα 50 χρόνια της μοναχικής ζωής του και μαζί του θα εκφράζαμε τη χαρά μας και την ευγνωμοσύνη μας στον Κύριο για το πολύτιμο δώρο του, το δώρο μιας ζωής  γόνιμης και πλούσιας σε πνευματική προσφορά στους νέους.

Μισός αιώνας ζωής αφιερωμένης στους πνευματικούς αγώνες, γεμάτης από δράση, αγώνα και αγωνία για την πραγμάτωση του καλού, για την πραγμάτωση της επιθυμίας του Αγίου Μαρκελλίνου «να γνωρίζουν τα παιδιά πόσο ο Θεός τα αγαπά».

Ακαταπόνητος πνευματικός εργάτης, αθόρυβος, δημιουργός σ’ όποια αποστολή κι αν του ανέθεταν οι ανώτεροί του,  στους δόκιμους, τους εσωτερικούς, την εποπτεία, τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και των θρησκευτικών. Αλλά εκεί που το έργο του βρήκε μεγάλη απήχηση και αποδοχή είναι η ακούραστη και επιμελημένη συμβολή του στην πνευματική και ηθική καλλιέργεια».