Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΙΝΟΥ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΙΝΟΥ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΠΙΣΤΗ

  •  «Όλα για το Χριστό μέσω της Παναγίας, και όλα στην Παναγία για το Χριστό»

 

  •  «Και όταν ακόμα όλη η γη είναι εναντίον μας, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, εάν η Παναγιά μας είναι με το μέρος μας»

 

  •  «Μη διστάζετε να προστρέχετε στην Αειπάρθενο σε κάθε σας δυσκολία. Δε θα σας διαψεύσει ποτέ, διότι είναι η Μητέρα μας, η Προστάτιδά μας, η Αρχηγός μας, η συνήθης Βοηθός μας, η πρώτη Ηγουμένη της Αδελφότητάς μας»

 

  •  «Είναι δυνατόν να φοβάται κάποιος ότι δεν θα πετύχει, όταν έχει μαζί του το Θεό και εκτελεί το θείο Του έργο;»

 

  •  «Για να πετύχεις στην αποστολή σου ως Μοναχός Εκπαιδευτικός, πρέπει απαραιτήτως να είσαι ενάρετος και να έχεις ακλόνητη πίστη στο Θεό.Τότε μόνο θα συμβάλλεις ενεργά στο βασικό σκοπό του χριστιανικού σχολείου: Να κάνουμε καλούς χριστιανούς και έντιμους πολίτες»

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

  •  «Ακούω μερικές φορές Αδελφούς να λένε ότι η τάξη είναι πολύ κουραστική και ότι επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτήν. Αν γνώριζαν την αξία των ψυχών και πόσο θεάρεστο έργο είναι η συμβολή στη σωτηρία έστω και μιας μόνον ψυχής, πενήντα χρόνια κόπου και δουλειάς μέσα στις τάξεις δεν θα κόστιζαν τίποτε, αν επρόκειτο να οδηγηθεί έστω και ένα παιδί στην οδό της σωτηρίας. Άλλοι βρίσκουν ότι τα παιδιά είναι δύσκολα, αχάριστα, γεμάτα ελαττώματα και υποφέρουν ανάμεσά τους. Αυτοί οι Αδελφοί δεν έχουν ζήλο, δεν κυριαρχούνται από το πνεύμα της αποστολής τους, από το πνεύμα του Ιησού Χριστού, και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να κάνεις το έργο του Θεού. Αν τα παιδιά ήταν τέλεια, δεν θα είχαν ανάγκη από τις φροντίδες σας. Ακριβώς επειδή έχουν ελαττώματα, είναι αναγκαίο να τους δώσετε μια καλή μόρφωση ∙ αξίζει πραγματικά να τα μορφώνετε, να τα ανέχεσθε, να τα διαπαιδαγωγείτε»

 

  •  «Ο Αδελφός που έχει την ευθύνη μιας τάξης μαθητών και θέλει να σταθεί στο ύψος του, πρέπει, ανά πάσα στιγμή, να προβαίνει σε πράξεις αυτοθυσίας, αγάπης, ζήλου, υπομονής και επαγρύπνησης, ώστε να είναι για τα παιδιά υπόδειγμα προς μίμηση και, ταυτόχρονα, Άγγελος φύλακάς τους»

 

  •  «Οι συμβουλές σας, οι οδηγίες, ακόμα και οι παρατηρήσεις στα παιδιά, όλα αυτά είναι ένα σπόρος που ρίχνετε στο νου και στην καρδιά των παιδιών σας. Αλλά, για να μεγαλώσει ο σπόρος και να δώσει καρπούς, πρέπει να ποτισθεί με την προσευχή. Χωρίς υγρασία η γη δεν παράγει τίποτε ∙ χωρίς την προσευχή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τους άλλους. Όσο πιο πολλά ελαττώματα έχουν κάποια παιδιά, όσο πιο δύσκολο είναι να τα κατευθύνεις και να τα μορφώσεις, τόσο λιγότερο αξιοποιούν τις συμβουλές και τις φροντίδες και τόσο περισσότερο πρέπει να προσεύχεσθε γι’ αυτά. Η επιμονή σας να προσεύχεσθε γι’ αυτά είναι η πιο σημαντική πράξη προσφοράς προς αυτά και το πιο ασφαλές μέσο για να τα αλλάξετε και να τα οδηγήσετε στην αρετή»

 

  •  «Δεν μπορώ να δω ένα παιδί και να μην του πω πόσο ο Θεός το αγαπά»

 

  •  Για να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά, πρέπει να τα αγαπάμε  και να τα αγαπάμε όλα εξίσου»

 

  •  «Κοιτάξτε τι κόστισε στους Αποστόλους το κήρυγμα στους ανθρώπους: όλοι έδωσαν τη ζωή τους για την εκτέλεση αυτής της αποστολής. Δείτε επίσης ποιο τίμημα έχει για τους ιεραποστόλους το κήρυγμα του Ευαγγελίου στους πρωτόγονους λαούς του Νέου Κόσμου και της Ωκεανίας. Εκτίθενται σε όλους τους κινδύνους, τις στερήσεις και τις θυσίες για τη σωτηρία αυτών των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τον Ιησού Χριστό. Και εμείς ισχυριζόμαστε ότι σώζουμε ψυχές χωρίς κόπο και αγώνα !!! Και παραπονιόμαστε όταν διαπιστώνουμε κάποιες δυσκολίες στη συμπεριφορά των παιδιών ή των γονέων τους !!! Αν τέτοια είναι η στάση μας, τότε, αλλοίμονο, πόσο λίγο γνωρίζουμε τους δρόμους του Θεού ….. Ο Ιησούς Χριστός εξαγόρασε τις ψυχές μας με το σταυρό και τα πάθη και εμείς θέλουμε να δουλέψουμε για τη σωτηρία των παιδιών με τις χαρές και τις ανέσεις της καθημερινής ζωής….. Με τέτοια νοοτροπία δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν δεν πετύχουμε τίποτε καλό και η αποστολή μας μείνει εντελώς άγονη». 

 

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

  •  «Επιθυμώ με όλη μου την καρδιά να βασιλεύει μεταξύ σας πνεύμα αγάπης και ειρήνης και όσοι ασκούν κάποια εξουσία, να την ασκούν με πνεύμα ταπεινοφροσύνης και πατρικής στοργής»

 

  •  «Η υπακοή σας αποτελεί υπακοή μου, η πτωχεία σας πτωχεία μου, η ταπεινοφροσύνη σας ταπεινοφροσύνη μου, οι στερήσεις σας στερήσεις μου»

 

  •  « – Φρόντισε να στείλεις, το ταχύτερο δυνατό, στο γέροντα που έχω επισκεφθεί, αρκετά τρόφιμα, ζεστά ρούχα, σεντόνια καθαρά, ένα στρώμα με τις απαραίτητες κουβέρτες…
  •  – Λυπούμαι, Πατέρα, αλλά δεν υπάρχει στρώμα στην αποθήκη!
  •  – Δεν πειράζει! Πάρε το δικό μου από το δωμάτιό μου