Νέα

Χριστούγεννα στο κέντρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας «Αγία Κυριακή»

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, προς το βραδάκι, συγκεντρωθήκαμε στο παρεκκλήσι της Κοινότητας των Μαριανών Αδελφών μαθητές, καθηγητές παλαιοί και τωρινοί και οι δύο Κοινότητες των Αδελφών, πάνω από 90 άτομα, για να γιορτάσουμε τα δέκα (10) χρόνια λειτουργίας του Κέντρου και τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Στην αρχή της τελετής, ο υπεύθυνος του Κέντρου είπε μεταξύ άλλων: «Χαρά μεγάλη για όλους μας αυτή η ωραία βραδιά, γιατί γιορτάζουμε δύο ευχάριστα και ξεχωριστά γεγονότα. Ένα σπουδαίο γεγονός που γιορτάζουμε σήμερα το βράδυ είναι τα δέκα (10) χρόνια λειτουργίας του Κέντρου «Η Αγία Κυριακή», του «σχολείου μας», όπως λέτε. Ένα κοινωνικό έργο των Μαριανών Αδελφών που άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο 2006… Χαρά και τιμή για μας η παρουσία των πρωτεργατών συναδέλφων που έριξαν τα θεμέλια αυτού του έργου και των νυν που το στηρίζουν».

Ακολουθούν τα ονόματα τους. Τρεις Μαριανοί Αδελφοί: Αδ. Γεώργιος Βίδος, Αδ. Ιγνάτιος Καπετάνιος και ο Αδ. Φραγκίσκος Κρητικός. Ο Αντώνης Κρητικός που μας έφυγε και τον εκπροσώπησε η σύζυγός του κα Άντζελα Σεστρίνη. Οι κυρίες Άννα Καρδαρά και Ρένα Καραπάνου. Ο κ. Θεολόγος Ιωαννίδης, απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου, οι κκ. Γιώργος Καραγιάννης, Γιάννης Τζαγάκης, Θοδωρής Ρουγγέρης, Μάρκος Παλαμάρης, Μιλτιάδης Καψάλης και Γιάννης Πρίντεζης…

«Το δεύτερο γεγονός, το πιο σπουδαίο και το πιο σημαντικό είναι η Γέννηση του Ιησού: ένας Θεός που, από αγάπη για μας, γίνεται άνθρωπος, όμοιος με μας, με τις βιολογικές μας ανάγκες και τις αδυναμίες μας – εκτός της αμαρτίας-. Είναι τα Χριστούγεννα, που σας εύχομαι να γιορτάσετε με τους δικούς σας… μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ευτυχίας…»

Μετά τη θρησκευτική τελετή στο παρεκκλήσιο, ακολούθησε συνεστίαση. Το οικογενειακό τραπέζι της αγάπης και της αδελφοσύνης είχε εδέσματα από τις μακρινές χώρες που παρασκευάστηκαν απ’ τους μαθητές μας και λιχουδιές που προσέφερε η Μαριανή Κοινότητα.

Πριν από τον αποχωρισμό, κατά το έθιμο, όλοι πήραν το δώρο τους και αντάλλαξαν ευχές. Οι παλαιοί συνάδελφοι έλαβαν ένα αναμνηστικό εικόνισμα και ένα μπουκάλι κρασί, όπως και οι μαθητές μας για το Χριστουγεννιάτικο Οικογενειακό Τραπέζι, μαζί με τις ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα από τον Υπεύθυνο του Κέντρου «Η Αγία Κυριακή».