Νέα

60 Χρόνια μοναχικής ζωής του Αδελφού Μιχάλη Καπέλλα

Συμπληρώθηκαν 60 χρόνια αφιερωμένης ζωής του Αδελφού μας Μιχάλη Καπέλλα στον Κύριο μέσα στο Τάγμα των Μαριανών Αδελφών. Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου, όλοι οι Μαριανοί Αδελφοί της Αγίας Κυριακής και των Αχαρνών, ο π. Τζώρτζης Αλτουβάς, εφημέριος Αγίου Διονυσίου, ο Έπαρχος (FrèreProvincial) της Επαρχίας l’HermitageFr. PereFerré, ο Αναπληρωτής Έπαρχος (Vicaire Provincial) Fr. GabrielVilla-Real, ο Διαχειριστής της Επαρχίας (Fr. EconomeProvincial) Fr. XavierGiné, και ο αδελφός του Αδ. Μιχάλη, κ. Βίκτωρ Καπέλλας με τη σύζυγό του κα Τιτίκα, τελέσαμε Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. Με τον πιο απλό και αδελφικό μας τρόπο θελήσαμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο, γιατί με τη δική Του χάρη ο Αδελφός μας Μιχάλης Καπέλλας ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα στην κλήση του και παρέμεινε απόλυτα πιστός στις υποσχέσεις του, ζώντας σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και με πρότυπο ζωής την Παναγία, την Καλή μας Μητέρα, και να υπηρετήσει τα παιδιά και τους νέους εμπνεόμενος από το παιδαγωγικό όραμα και την αποστολή του Ιδρυτή μας Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε το γεύμα αγάπης κατά το οποίο αναπολήσαμε, με τη βοήθεια του Αδ. Γεωργίου Ρούσσου, του κ. Βίκτωρα, μερικές στιγμές από την παιδική ηλικία, τα πρώτα βήματα στο Λεόντειο Πατησίων και αργότερα στο Δοκίμιο στη Γαλλία και στην Αθήνα, όπου εξάσκησε την αποστολή του ανάμεσα στα παιδιά και στους νέους. Αυτό το πολύχρονο πνευματικό και κοινωνικό του έργο αναγνωρίζεται από τους εκατοντάδες μαθητές του, οι οποίοι εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία τη βαθιά τους εκτίμηση και ευγνωμοσύνη.

Ευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Κύριος να του χαρίζει πολλά ακόμη χρόνια ζωής ανάμεσά μας, για να συνεχίζει να προσφέρει το ίδιο λαμπρό παράδειγμα Μαριανής ζωής και αδελφικής αγάπης.