Νέα

Η 4η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ HERMITAGE

Η 4η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ HERMITAGE

Από 30 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2013 έγιναν οι εργασίες της 4ης Σύναξης της Επαρχίας, στην οποία ανήκει η χώρα μας μαζί με την Καταλονία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία και την Αλγερία. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος ο Αδ. Γεώργιος Βιδάλης, ο Fr. Gérard  Cuinet, ο Fr. Raphael Escola, ο Αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος και η κυρία Κοκκαλάκη Μαρία.

 

     ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 4Ης  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΟΥ HERMITAGE

 

Αγαπητοί  Μαριανοί Αδελφοί και Λαϊκοί,

Στη Μονή Avellanes της Καταλονίας, όπου κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο βρήκαν βίαιο θάνατο πολλοί Μαριανοί Αδελφοί εξαιτίας της χριστιανικής τους πίστης, και καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση της Επαρχίας του Hermitage, όλοι εμείς που λάβαμε μέρος στην 4η Επαρχιακή Σύναξη σας στέλνουμε με ιδιαίτερη χαρά αυτό το μήνυμα.

Οι πενήντα δύο Μαριανοί Αδελφοί, οι έξι Λαϊκοί, ο αδ. Antonio Ramalho, Γενικός Σύμβουλος της Αδελφότητας, ο πατήρ EmmanueldeMarsac, ιερέας της Κοινότητάς μας, και οι πέντε συνάδελφοι που βοήθησαν στη μετάφραση και στη γραμματειακή υποστήριξη, όλοι εμείς ζήσαμε αυτές τις ημέρες μια έντονη εμπειρία αδελφικής ζωής και προβληματισμού για το μέλλον της Επαρχίας μας.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις επιστολές και τις παρατηρήσεις που στείλατε κατά το διάστημα της προετοιμασίας της Σύναξης,  ιδιαίτερα εκείνες των Αδελφών και των Κοινοτήτων. Εκτιμήσαμε και λάβαμε υπόψη τα συμπεράσματα του Φόρουμ «Η Ζωή των Μαριανών σε Κοινωνία», που έλαβε χώρα στο πνευματικό μας κέντρο της Notre Dame del’Hermitage. Ευχαριστούμε επίσης τον Γενικό μας Ηγούμενο αδ. Emili Turù για την επιστολή που μας έστειλε τον περασμένο Απρίλιο καθώς και τους Αδελφούς Antonio Ramalhoκαι Ernesto Sanchez για την αναφορά από την επίσκεψή τους στην Επαρχία ∙ μας βοήθησαν πραγματικά να κάνουμε μια βαθιά ανάλυση της κατάστασής μας και να συγκεκριμενοποιήσουμε τις προκλήσεις για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της Σύναξης και μέσα σε κλίμα προσευχής, προβληματισμού και αρμονικής συνύπαρξης, αναπτύξαμε και εγκρίναμε τέσσερεις κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη τριετία:

·        Μια για τους Αδελφούς και τις Κοινότητες, με προτάσεις για μια ανανεωμένη προσωπική ζωή.

·        Μια για την ποιμαντική των κλήσεων, η οποία, ενταγμένη στην ποιμαντική των νέων, αφορά τόσο τους Αδελφούς και τις Κοινότητες όσο και τους Λαϊκούς.

·        Μια που αναφέρεται στη ζωή σε κοινωνία Αδελφών και Λαϊκών, για να συνεχίσουν την πορεία τους και να δημιουργήσουν νέους χώρους Μαριανής ζωής.

·        Μια για την αποστολή του επανευαγγελισμούτων εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων και για την αλληλεγγύη με τα πιο φτωχά παιδιά και τους νέους.

 

Για μας αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές είναι μια κλήση του Κυρίου μας για να βιώσουμε μια νέα δυναμική στην Επαρχία μας.

Μαζί με την Εκκλησία και τον Πάπα Φραγκίσκο και στην υπηρεσία του κόσμου, ας είμαστε μάρτυρες της πίστης μας στον τόπο όπου ζούμε και ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά και στους πιο φτωχούς και παραμελημένους νέους.

Εκλέξαμε οκτώ Επαρχιακούς Συμβούλους που θα μοιραστούν το έργο του Αδελφού Επάρχου Frère Maurice Berquet. Αυτοί είναι οι Αδελφοί André Deculty, Peré Ferré, Xavier Giné, Manel Martin, Michel Morel, JaumeParès, Jean Ronzon και Gabriel Villa–Real.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 4η Επαρχιακή Σύναξη και τις κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίθηκαν θα σας αποσταλούν σύντομα. Μπορείτε να δείτε τις εργασίες της Σύναξης και τα συμπεράσματα στην ιστοσελίδα www.maristes.com.

Ζήσαμε την παρουσία της Παναγίας σαν μια πρόσκληση να νιώσουμε ως απεσταλμένοι του Κυρίου για να λάμψει το Μαριανό πρόσωπο της Εκκλησίας στη ζωή μας.

Εμείς οι Μαριανοί, πορευόμενοι στο δρόμο της αποστολής, ευχαριστούμε τον Κύριο γι’ αυτή τη Σύναξη της Επαρχίας μας και νιώθουμε κοντά σας σ’ αυτό το ξεκίνημα της νέας τριετίας, που μας προετοιμάζει να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας.

Είθε ο Κύριος να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε «το κοινό σπίτι», όπως το ζήτησε ο Άγιος Μαρκελλίνος Champagnat.