Νέα

Οι Μαριανοί νέοι στην Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών της Αγίας Κυριακής

Οι Μαριανοί Αδελφοί προσκάλεσαν την Ομάδα «Μαριανοί νέοι σε δράση» και όλα τους καθολικούς μαθητές των Λυκείων από τα δύο Μαριανά Σχολεία της Ελλάδας στην Κοινότητα της Αγίας Κυριακής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δράσεων  της ομάδας νέων στους μαθητές, καθώς επίσης  και μια ανασκόπηση της εξαετούς της  πορείας. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για την παρασκευή και προσφορά 5.500 μερίδων φαγητού σε άστεγους συμπολίτες μας στο κέντρο της Αθήνας.  Επίσης, τα μέλη της ομάδας μίλησαν στα παιδιά σχετικά με τις εκδηλώσεις πνευματικής προετοιμασίας που οργανώνουν κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, για τη συμμετοχή της ομάδας στον εορτασμό του Πάσχα στο Avellanes, καθώς και για την οργάνωση από τους Μαριανούς Αδελφούς των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων στην Τήνο επί πολλά χρόνια. Τα μέλη της ομάδας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των Αδελφών και συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις ως εθελοντές, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αναλάβει εξολοκλήρου την οργάνωση των κατασκηνώσεων.

Τα παιδιά που παρευρέθηκαν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης της συγκεκριμένης ομάδας.

Στο τέλος, τα παιδιά, οι νέοι και οι Μαριανοί Αδελφοί συζήτησαν σχετικά με πιθανές μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα βοηθήσουν την ομάδα να συνεχίσει δυναμικά τις ποικίλες δράσεις της..

Ήταν μία όμορφη Κυριακή, καθώς είχαμε την δυνατότητα να συναντηθούμε και να εκφράσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σχετικά με τις δράσεις των  νέων στην χώρα μας.

Ευχαριστούμε τους Μαριανούς Αδελφούς γι’ αυτό το κάλεσμα!